Het Nederlands Letterenfonds streeft naar een toegankelijke dienstverlening. Vanaf maart 2023 is er een nieuwe website gelanceerd die is ontworpen. De vernieuwde website vervangt de oude site, die meer dan tien jaar heeft bestaan. Ontwikkeld met het oog op moderniteit en toegankelijkheid, is de nieuwe website een antwoord op de dynamische behoeften van de literaire wereld en iedereen die direct of indirect te maken krijgt met het Nederlands Letterenfonds.   

Vanuit verschillende behoeftes kan gemakkelijker gezocht worden naar alles wat het Letterenfonds organiseert en mogelijk maakt. De website biedt een uitgebreid overzicht van subsidies, programma’s en activiteiten, zowel in het Nederlands als in het Engels, en streeft naar een inclusieve benadering van literatuur, met aandacht voor makers buiten het boek, leesbevordering en innovatie. Binnen- en buitenlandse bezoekers worden beter bediend met aparte, op maat gemaakte functionaliteiten en er is een speciale plaats voor de veelgebruikte Vertalingendatabase. 

Voor de oude website geldt nog de huidige toegangelijkheidsverlaring. Een update van de nieuwe toegangelijkheidsverklaring zal op deze plek terug te vinden zijn.

Toegankelijkheid gebouw

Het gebouw van het Nederlands Letterenfonds aan de Nieuwe Prinsengracht 89 in Amsterdam is toegankelijk met een hulphond. Parkeren is mogelijk voor de deur. De kantoren op de begane grond zijn toegankelijk voor rolstoelen, rollators en scootmobielen. Kantoren op de eerste en tweede verdieping zijn minder goed toegankelijk: er is geen (trap)lift aanwezig. Een aangepast toilet is aanwezig op de begane grond. We bieden graag persoonlijke assistentie waar gewenst.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over toegankelijkheid contact met ons op per mail: post@letterenfonds.nl of telefonisch 020 520 7300.